Dünyanın geri kalan kısmı bu Eylül ayında okula dönerken geride kalan ve eğitim hayalleri, haklarını savunduğunu iddia eden güçler tarafından paramparça edilen milyonlarca çocuğu unutmamalıyız.
Kimliği metalaşma, tüketimcilik ve nesneleştirmeye yönelik çeşitli yüzeysel esaretlerle tanımlanan yeni bir post-modern insan ajansının doğuşuna işaret ediyordu
Zira Fransa’da “sanat artık sanat için değil,” adeta dine hakaret için yapılır hale gelmiş durumda.
Yapay zekanın hızla gelişen ortamında yol alırken, ahlaki pusulamızı gözden kaçırmamamız büyük önem taşır. Teknoloji, bir Müslüman’ın haysiyetini azaltacak değil, artıracak bir
Medyanın küreselleşmesi ve toplumsal dönüşüm, kültürlerin entegrasyonunu hızlandırmış ve popüler kültür olarak adlandırılan kitle kültürünün genel olarak benimsenmesine yol açm
Kültür, din ve dil gibi toplumsal temellerde kapsamlı bir reform savunmanın yanı sıra, bu çağrı daha çok siyasi bir harekete dönüşmüş ve çatışmanın boyutunu değiştirmiştir.
Bugün ne yazık ki, modernlik ve özgürlük adı altında İslami değerlerin erozyona uğradığını, Müslümanların kendi kimliklerinden uzaklaştığını görüyoruz.
Bu yılki hac ibadeti sırasında doğal olarak bazı hacı adayının hayatını kaybettiği ve hac ibadetinin zorluğunun, dönemin sert hava koşullarının hacı adayları için sıkıntı yaratm
İsrail'in eğitim ve akademideki yumuşak gücü sadece "dost" ülkelerle sınırlı değildir. Potansiyel düşmanlık taşıyan ülkelerle iş birliği yaparak onları etkilemeye çalışmıştır.
"...içimizdeki yozlaşma, İslam’ı bilerek veya bilmeyerek yanlış yorumlama, heyecanı yitirme, işi ehline vermeme gibi iç sebepler de en az dış etkenler kadar önemlidir"
Bu yıl ise LGBT topluluğu sokaklara oldukça erken çıkmış görünüyor. Ancak bu kez kendi hakları için değil, aksine Filistin meselesi için sokaklardadır (?)